divendres, 15 d’abril del 2011

Inaugura

Fa una mica de riure aquesta febrada d’inauguracions que pren, tot d’un plegat, alguns governs municipals just abans d’acabar el mandat i just abans de l’alerta roja per campanya electoral. Aquesta febrada té alguna cosa d’antic, d’analògic, i patirà la seva corresponent apagada a la força, tant si vols com si no ho vols. Hi ha alguns símptomes palmaris de l’anacronisme d’aquest desfici: els objectes inaugurats han de ser grans i nous –com més grans i més nous millor–, palpables, vistosos i que vesteixin, prou com per esdevenir, després, la targeta de presentació del partit en el govern.
Per una fabulosa conjugació dels astres, no tot el que s’inaugura és en va. En el llistat de pantans per ensenyar que publicava aquest diari dies enrere (entre les singularitats, el vestuari d’una zona esportiva, un col•lector d’aigües, un gual, un circuit d’educació viària o l’edifici social de la petanca), hi havia obres molt valuoses. Accions que han costat Déu i ajuda i diners i paciència, però que per fi faran servei.
La crisi que agafa cap i arreu farà canviar la funció dels ajuntaments, que s’hauran d’ajustar a les necessitats veritables, als serveis imprescindibles. S’hauran de deixar estar d’invents de nous rics, de modes estrambòtiques i d’obres d’aparador. Qui vulgui xiular a una altra banda, que xiuli, però no haurà entès res. I més a la curta que a la llarga, s’imposaran les faves comptades.

(Article publicat a la contra d'EL 9 NOU el divendres 1 d'abril de 2011)

2 comentaris:

  1. Les faves m'agraden molt, sobretot al vapor, tirant a crues amb una mica de bròquil i un raig d'oli d'oliva. Ja ens anirà bé menjar faves una bona temporada.

    ResponElimina