divendres, 12 d’agost del 2011

Magnètic


Parlar d’una gran nit sempre té alguna cosa de relatiu, que cadascú agafa com vol. Però, tot i així, parlarem d’una gran nit. “La Garriga té un passeig tan llarg com l’avorriment...”, diu una cançó de La Troba Kung-Fú. El seu líder, en Joan Garriga, es va desmentir amb l’actuació de diumenge passat, el concert gran de la festa major de la Garriga. Un Passeig ple i bellugós seguia al peu de la lletra rumbes i cúmbies i tot el que sortia de l’acordió majestuós i d'un grup carregat de vàlua. El Passeig ballava i cantava que “ha esclatat la ginesta a Puiggraciós...”, envolat per l’extraordinari magnetisme que transmet dalt de l’escenari l’exDusminguet. I també per la naturalitat amb què canta el seu voltant proper, clar i català o com sigui, però estalviant, sempre, empostissats.
L’altre dia una amiga barcelonina em preguntava, arran de la cançó de La Troba, on era Puiggraciós. I la veritat, em va fer adonar de la dimensió de la història. O també, en veure tanta gent al concert que se sabia les lletres de l’últim i de l’anterior disc, i sobretot, ballava, que és el principal mèrit i afany d’en Garriga. Una gent que, per cert, semblava picar-se l’ullet per retrobar-se, via el fil invisible que les uneix, a la festa major de Cardedeu, i després, a la de Granollers. Això és l’agost al Vallès! En un moment en què la moda musical cau sobre el pop català, és sorprenent comprovar que, de vegades, existeix la justícia poètica.

(Article publicat a la contra d'EL 9 NOU el divendres 5 d'agost de 2011)

La foto d'en Joan Garriga, en ple concert de festa major de la Garriga, és d'en Ramon Ferrandis. Tota la galeria fotogràfica, aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada