divendres, 22 d’abril del 2011

Deconstruint Ben-Hur

Algunes escenes de Divendres Sant:
- Ben-Hur deconstruït. Es veu que la història de cada Setmana Santa ve d'una novel·la escrita per un general americà l'any 1880. La novel·la, obra, doncs, de Lewis Wallace, va ser un best-seller del XIX. A la novel·la, l'incident de la teula caiguda el provoca, involutàriament també, el propi Ben-Hur i no l'Esther. I hi ha diverses diferències més. Lewis Wallace hi va abocar, diuen, alguns fantasmes propis. Quan són les 7 i 10 de la tarda, s'acaba la pel·lícula.
- Passeig avall: un home gran que fa de mirador del paisatge, li diu a una noia que fuma una cigarreta, i amb qui no es coneixen de res (segur): "nena, que fumar mata". En pujant, el passeig, ja sense la cigarreta, l'avi hi torna: "molt bé, nena".
- Baixant el Passeig, una família amb una troupe de nens que aprenen a anar en bicicleta. Al capdavant, pare i fill, fent el burro amb la bici i alçant roda. Al darrere, la mare dóna indicacions a la més petita, que sembla que acaba d'estrenar les dues rodes. S'estampa, sense més conseqüències, contra un arbre. Il·lesa, segueix avall.
- Camí del Passeig. Un pare, modernet, mitjana edat, li confessa al seu fill: "doncs a mi m'agradaria anar a un restaurant siri o libanès".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada