dilluns, 20 de gener del 2014

20 de gener de 1939. Per la defensa de Catalunya

PER LA DEFENSA DE CATALUNYA.
ELS BATALLONS DE VOLUNTARIS D'ACCIÓ CATALANA REPUBLICANA.

L'hora actual exigeix la màxima aportació de totes les forces polítiques del país en la suprema tasca de fer invencible la nostra resistència i salvar l'existència de la Pàtria. L'evolució del món, en relació amb la nostra guerra, el moviment de les Democràcies, que comencen a veure clar on és llur interès, serien inútils si un triomf dels invasors desfeia la nostra Pàtria i anul·lava tot l'esforç que hem fet de fa dos anys i mig.
Acció Catalana Republicana, atenta als imperatius d'aquesta hora, vol contribuir a l'esforç conjunt amb l'aportació personal dels seus afiliats, i organitza, d'acord amb la Subsecretaria de l'Exèrcit de Terra, uns batallons de voluntaris que aniran a defensar amb les armes als dits la terra catalana.
Tots aquells socis de les diverses entitats d'A.C.R. o dels "Amics de la Publicitat" que vulguin contribuir a la creació d'aquestes unitats de voluntaris són invitats, doncs, a passar a inscriure's pel local central, Rambla de Catalunya, 64, principal, de les 4 a les 8 de la tarda d'avui.
També es prega a tots els afiliats qeu pertanyin a alguna de les lleves cridades darrerament que abans d'incorporar-se al C.R.I.M. corresponent passin amb tota urgència pel Secretariat Militar d'Acció Catalana Republicana, on se'ls informarà d'un afer de gran interès. 
Esperem que dintre de breus dies els nostres amics que s'enrolin en aquests batallons formats sota l'Ègida d'Acció Catalana Republicana duran llur aportació als esforços que fa l'Exèrcit de la República per barrar el pas als invasors i alliberar la terra catalana dels seus enemics. El deure més sagrat del patriotisme català avui és aquest: salvar Catalunya. Com sempre, els homes d'Acció Catalana han d'estar a l'alçada de les circumstàncies i complir amb la Patria.

Nota apareguda al diari La Publicitat.
Divendres 20 de gener de 1939.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada