diumenge, 16 de febrer del 2014

Carta de Pere Calders i Enric Cluselles a Carles Pi i Sunyer

Prats de Molló 16-II-30

Senyor:

Insistim en recórrer novament a aquest centre, perquè no coneixem a França cap altra adreça per a posar-nos en contacte amb els elements de la Conselleria de Cultura de la Generalitat.
La nostra situació ha millorat lleugerament, però per molt pocs dies. El notari de Prats de Molló, Mr. Guiu [president de la Creu Roja, secció Pirineus Orientals], es va compadir de nosaltres i ens va treure del camp de concentració, mig malalts.
Però hem de pagar-nos la manutenció, per la qual cosa ens quedarem sense diners en un curt espai de temps. I no obstant, el que us volem demanar no són pas diners, sinó la tramesa de documents garantitzant la nostra identitat i la nostra personalitat d'escriptors i dibuixants catalans. El senyor Pous i Pagès va lliurar-nos a Girona una nota que ens ha fet un gran servei, però que no és suficient. Us agrairíem també que ens indiquéssiu què és el que podem o el que devem frer, i que ens diguéssiu l'adreça per a posar-nos en contacte amb elements de la Institució de les Lletres Catalanes. Perdoneu-nos les molèsties que us ocasionem i us preguem que us feu càrrec de la nostra situació.
La nostra adreça és: Henri Cluselles o Pierre Calders, chez Mr. Guiu, notaire, Prats-de-Mollo (Py-Or.).
Us saludem afectuosament

Enric Cluselles
Pere Calders

La cultura catalana en el primer exili (1939-1940). 
Cartes d'escriptors, intel·lectuals i científics.
Edició a cura de Maria Campillo i Francesc Vilanova 
(Quaderns de l'Arxiu Pi i Sunyer, 2000)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada