diumenge, 15 de gener del 2012

Oportunitat


El Museu Abelló de Mollet va obrir l’altre dia una exposició col·lectiva de quatre artistes joves. Tots són nascuts a la dècada del 80. Pertanyen a la truculenta generació sense futur, a les lleves que, amb l’ensulsiada de la crisi, caminem sota la mirada d’un immens mur que ens vigila i ens desdibuixa l’horitzó: a grans trets seria això. La mostra formava part de la biennal del Mollet’Art, destinada, precisament, a potenciar els joves creadors. Tres dels artistes són vallesans, l’Àlex Santafé, en Carles Azcón i en Pere Vilardebó (*). A aquests s’hi afegia l’Helena Pielias, la guanyadora de fa un parell d’anys, que explicava, tota passió, les seves intervencions fotogràfiques, fruit d’una mirada pròpia sobre el turista que, aliè a tot, mira la ciutat. Aquesta idea forma el gruix de “L’Observatori”, la seva exposició pròpia, als baixos del Museu Abelló, que s’havia guanyat en ser seleccionada al Mollet’Art de fa un parell d’anys. 
Sols en entretenir-te amb els quadres i currículums d’aquests artistes ja t’adonaves de la feina a consciència que duien al darrere. Una maleta que ara, quan tot s’esmicola, sembla que no hagi de valdre res. Ni les il·lusions ni el talent, que hi són, poden quedar així, a la intempèrie, sense que ningú en faci cabal. La generació sense futur reclama, com a mínim, l’oportunitat. Iniciatives com el Mollet’Art en donen una. Col·lectivament cal destinar-hi un pensament. I fins al 17 de març, si volen i poden i els plau l’avinentesa, una visita.

(Article publicat a la contra d'EL 9 NOU del Vallès Oriental el divendres 30 de desembre de 2011)

* Aquí introdueixo una petita precisió a l'article que vaig publicar a EL 9 NOU. Un cop publicat, vaig saber que els artistes vallesans que hi havia al Mollet'Art d'enguany eren pròpiament 3 i no 2, com deia. El tercer -no esmentat en l'article d'EL 9 NOU-, és Carles Azcón, que va néixer a Austràlia però que ara resideix a Cardedeu i de fet, com Álex Santafé, té taller a la Fàbrica de les Arts de Roca Umbert, a Granollers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada